Hej Elin! Vad gör du på Vinnergi?
Jag jobbar som controller. Jag följer upp och utvärderar siffror i företaget, men är också ett stöd för ledare och medarbetare när det kommer system, regelfrågor och organisatoriska frågor.

Hur se dina jobbdagar ut?
De börjar med en full mailkorg, haha. Nej, men det kommer många frågor, extra mycket runt bokslut såklart. Mina dagar varierar en del. Jag ansvarar dels för fakturering, kontroll av intäkter och kostnader och analys av det. Andra dagar är det mer diskussioner med regionchefer och projektledare kring hur vi kan effektivisera struktur och processer.

En viktig del i Controller-jobbet är den strategiska uppföljningen – vad innebär vissa siffror och nyckeltal och vad ska vi göra utifrån dem? Att kommunicera uppföljning är viktigt!

När började du på Vinnergi?
Jag började faktiskt när jag pluggade, jag jobbade deltid som student. Sen blev jag anställd när jag var klar. Jag har fått stora möjligheter att gå vidare och utvecklas, det är sånt som gör att man stannar på ett jobb, tillsammans med teamkänslan såklart. Alla arbetsuppgifter är ju inte roliga, men det vägs upp av att man har kul på jobbet och det har jag i princip alltid! Det var en slump att jag hamnade här, men jag har stannat för att jag trivs så bra.

Hur ser ni till att bygga teamkänsla i Malmö?
Vi har spontana kaffepauser där vi snackar om högt och lågt, vi har after works och så är vi rätt många som tränar och springer lopp tillsammans. Nästa år är vi 8 stycken från Malmö som ska springa Göteborgsvarvet, och vi springer Stävje trail ihop som en tradition nu. 

Vad gör du helst när du är ledig?
Att vara ute mycket gör mig avkopplad – jag är mycket med hästar och hundar. Jag är medryttare på en häst, så jag är i stallet några gånger per vecka. Det är himla mysigt. Sen springer jag gärna. Överlag är jag mycket utomhus när jag är ledig, man är inne så mycket i det här yrket.

Jag är också Intresserad av mat och vin, så jag reser gärna med det fokuset.

Vad gillar du mest med vår bransch?
Att den är i ständig utveckling! Under mina år har det ju hänt massor, det krävs att man är up to date hela tiden. Det ger också att det är många kompetenta människor i branschen, för gillar du inte högt tempo och anpassning så stannar du inte. 

+46 727 202 328

Jobbar du redan på Vinnergi?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@vinnergi.se
  • Ann-Sofie Rexeke
  • Caroline Lindahl
  • David Björklund
  • Elin Jakobsson
  • Emil Blomberg
  • Erik Rydja
  • Erik Wiström
  • Fredrik Augustsson
  • Fredrik Fahlman
  • Fredrik Wiktorsson
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor