facebook tracking
Joel Carlson

Joel Carlson

Fiberprojektör – Telekom

Hej Joel! Vad gör du en vanlig dag på We Consulting? 

Hej! Jag är fiberprojektör och jobbar framförallt med Jönköpings Energi och Norrköpings Vatten & Avfall.

Jag fiberdisponerar och planerar schaktning och tar fram arbetsunderlag till entreprenörerna för Jönköpings energi. Just nu är det hela stadsdelar vi jobbar med där, så det är rätt stora områden med hundratals villa- och företagsanslutningar i varje område.

Vad har du för utbildning?

Jag gick en KY-utildning till elkraftskonstruktör faktiskt. Jag var anställd på Tekniska verken innan och råkade börja med fiber istället. Så jag är mer eller mindre självlärd på fiberområdet.

Varför började du på We?
På Tekniska verken, som är en kund till We, kom jag i kontakt med We-kollegor och hörde bara gott. Jag trivs bra, jag gillar öppenheten och det är en bjussig stämning här. Vi hjälper varandra, ”kämpar ihop" istället för att kämpa själva. 

Jag gillar min chef också – de är så viktigt att en ledare är öppen, lyssnar på medarbetare och bryr sig om vad de berättar. Att hen vill lösa de problem som dyker upp och så är min chef.  

Varför valde du att bli konsult? 
Även om både energi-. –och telekombranschen ger ett varierande arbete, så är det ännu mer så att vara konsult. Du träffar många människor och inget projekt är det andra likt. Jag tycker att jag utvecklas på ett annat sätt än om jag har samma jobb eller kunder hela tiden.

Hur kopplar du av när konsultlivet blir körigt?
Jag åker ut till mina föräldrars gård och hjälper till. Att jobba med kroppen, komma bort från stan och vara ute på landet är en bra kontrast till tankearbetet i stan.

+46 706 618 522

Jobbar du redan på We Consulting ?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@we-consulting.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor